Tuesday, March 13, 2012

PerMuDaHkaN LaH UruSaN ku..

Start minggu nie, aku ter'bz; dgn sesuatu. Sesuatu yg mungkin mengubah segalanya...Adakah ini merupakan langkah baru untuk hidupku?? Walaupun berat untuk kaki ini melangkah, namun, aku terpaksa jua.. Demi masa depan aku sekeluarga. Semoga apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya... 


"Ya Allah, sesungguhnya kuberlindung dengan-Mu daripada duka dan kesedihan, kuberlindung dengan-Mu daripada lemah dan malas, kuberlindung dengan-Mu daripada hidup dirundung hutang dan penindasan"

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Aminn...

No comments:

Post a Comment

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??