Tuesday, May 29, 2012

GuLaI KeLi

Sape penah mkn gulai keli angkat tangan??? Musti ramai yg penah kan.. Ni salah satu feberet food aku. So, weekend lepas, aku g NSK n ternampak ikan keli yg dah siap siang. So, apa lg, musti la beli kan.. N dgn niat, nk blk buat gulai keli..

Balik umah, nk memudahkan basuh ikan keli tu... aku masukkan dlm peti dulu ikan tu. Biar dia keras kejab.. Then baru aku basuh.. Tips nih, supaya senang nk cuci ikan yg lincin nie.. Hehehee... Lepas cuci semua, mula la episod mengulaikan ikan keli nie. Usah ditanya la, camna masak.. Aku campak2 je semua.. Tp yg bestnya, the ending, rasa gulai nie, adalah lebih kurang sama ngan gulai yg penah aku makan dulu.. Syok sgt2.. Kiranya, jadi la gulai aku kan... 

N yang pling best, ila dok req lagi gulai keli nie. Dia minta aku buat lagi mggu depan.. Insyalah sayang.. nanti mama masak lg yer..


** Sesapa yg mengidam nk keli tu, mai la umah yer...

1 comment:

  1. ikan keli gulai ni ikan keli tempoyak tu ke amy?

    ReplyDelete

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??