Wednesday, January 2, 2013

SoRaNg PuN JaDI KeJa..


Kebiasaan seorang anak, dulu-dulu, asal pegi TESCO je, musti dpt main mainan.. Atleast main mainan yg rumah belon tu.. tak pun, main kat game arched tu.. (ajaran encik asben). SO, memandangkan encik asben tak de skrg nie, memang aku selalu je pegi TESCO, tp tak de la aku nk bg ila main mainan (mls aku nk tggu). Tp, pegi minggu lepas, dia menyuarakan hasrat di hati kat aku “mama, ila nk main mainan belon bleh tak? Lama dah ila tak main”.. Cam kesian plak. Pastu, tgk jam, dah kul 12tgh hari. So, aku pk, better aku mkn terus je kat food court TESCO tu sambil tunggu ila main belon.. Heran gak aku, kalau dulu, tak nk ila main sorang2. Tp skrg nie, dia dah tak kesah.. Sorang pun bleh jd utk dia main..  So, ini pic2 yg sempat aku snap....



  
**Hari ni mula start TADIKA. Seperti biasa, ila memang semangat nk pegi tadika. Smlm dah kemas barang2 semua. Pg td pun, bgn tdo dgn tanpa masalah. Senyum jee.. Memang riang habis.. Masa hantar dia td, aku tgk, ada la 4 or 5 parent tgh pujuk ank diorg yg tengah ngangis. Maybe first time pegi tadika kot.. Alhamdulillah dan syukur sgt... Setakat ni.. adila tak da hadapi masalah itu. Boleh bawak diri di mana dia berada.. Be good girl ok.. Kita tgk tahun depan camna, bila dah masuk sekolah rendah.. Mama harap, ila kekalkan sifat indepandace ila ni sampai bila2...

** Pujian utk ila, mama tgk td, ila pegang tgn member ila (tgh nangis tak nk masuk tadika) masuk dlm tadika. Aku assume budak tu muda dari ila,  ila kenal dia kat TASKA, (sebulan ila kat taska time cuti sekolah), tp tak biasa g TADIKA, sbb tu dia nangis. Bagus ila, ada sifat seorang kakak.. Berjaya pujuk budak tu masuk tadika...

1 comment:

  1. Tahniah illa...insyallah tahun dpn dpt adik k hehehe

    ReplyDelete

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??