Friday, January 4, 2013

CoLoR Pencil MuRaH


Sape suka beli color murah?? Tak de erk?? Aku je la kot2.. Aku tak de la suka sgt bli color murah, tp, hari tu aku ada sekali bli color brand Tea*** ****. 24batang, baru RM7.90. Dalam kotak yg tin tu lagik.. Murah kan. Sesaja je bli. Sekali aku test, terang jugak warnanya. Tak mcm color murah yang lain. Pastu, yg peliknya, bila aku compare ngan color ila yg mahal (ada brand), yg murah ni, lebih terang lg.. Aku suruh ila guna, ila pun ckp “color murah nie, lagi terang dari yg mahal la mama”. So, betul la kan. Aku tak puas hati, so aku pun menggodek la color murah tu.. Penemuan yg aku jumpa, rupanya color murah nie, asalnya dari color2 dari brand juga..


Cuba korang fikir, setiap kali color2 yg brand mcm Faber Caster/ Luna/ Disney keluar product baru or design baru, yg lama2 nye tu, diorg buat apa? Nk kata buat sale, tak penah la aku jumpa diorg murah2. So, aku assume, diorg hapuskan la kot.. Tapi, bila aku bli color murah ni lain plak aku fikir. Aku  try buang cover color murah ni mcm kat pic bawah nie.. Sbbnye, aku tgk mcm ada 2 lapisan je kat batang pencil tu. (kalau budak2 guna, tak de yg nk perasan aku rasa). Biasa la kan.. Aku kan suka ‘explore’ sikit. Bukak sana, repair sini.. Hehehehhee.. (kawan aku panggil aku minah giver).




Bila dah bukak cover tu, aku tgk, pencil dlm dia, warna lain. N cop asal di kikis.. So, aku bukak la semua color tu, n aku dapati, mcm2 brand ada (agak2 brand berdasarkan pengalaman hidup).. Semua dari color2 yg mahal, Cuma di salut dgn cover baru.. dicop baru n dijual dgn harga yang jauh lebih murah... Lepas penemuan nie, agak2 korang, aku nk bli color yg mahal lg ke??? Of course la tak, aku suka menda murah.. hahaha...

Ini hasil ila color guna color murah... hehehe..

** Ini sekadar fikiran logik aku je. Aku main agak2 je. Tak de nk sabotaj mana2 brand or nk promote mana2 brand.. hehehehe.. (kang tak pasal2 kena saman plak)

2 comments:

  1. Nak jugak utk next year hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jom2.. yg kecik 12 batang, baru 3.90.. habuan conteng2 n mula2 belajar bleh laa...

      Delete

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??