Tuesday, October 18, 2011

BoDOh.. BanGaNG... $%$%$%^/**

Salam...
Korang tgk tak youtube/fb/berita smlm?? Yg pasal budak 2 tahun kena langgar kat Beiging tu?? Memang la kejadian nie dari luar negara kan, tp, as sebagai manusia, apa korang rasa kalo tgk video kat bawah nie. (smlm dah tgk, baru hari nie aku boleh upload kat sini).

video

Apa perasaan korang tgk menda nie?? Tu budak tu.. Manusia yang kena langgar.. Aku tgk, org yg lalu-lalang time tu, mcm anggap budak tu patung.. Mushkil aku. Semua buat tak tahu je.. Tak da hati perut langusng.. Asal tgk video nie, mesti aku rasa sebak. Event kucing kena langgar pun, aku dah nk nangis, tambah2 nie manuasia yg kena langgar.. Van tu satu hal.. Bodoh + bangang gila drive nyer. Dah la langgar, siap gilis lg.. Pastu blah mcm tu ja.. Tak berperikemanusiaan sungguh.. Pastu, yg lori yg belakang tu pun satu, bleh plak dia p lenyek lg budak tu.. Diorg ingat, nie rakaman video lawak ke apa??? Tp kan, aku rasa, rakaman yg video lawak tu pun, tak boleh buat main2 sebenarnya. Mana la tau, kot2 diorg buat lawak mcm nie, kan dah buat org tak pecaya kan... So, pengajaran dia, biar lawak ke betul2 ke, as human being, kena la tgk gak keadaan sekeliling. Aku tabil kat makcik yg last tu. Dia alih gak budak tu ke tepi. Pastu buat ibu2 bapa2... kalau ada ank2 tu, jaga la elok2. Jgn biar ank g mana2 sorang2. Budak2 nie,kecik lg. Tak tahu apa lg. Kita yg besar nie, yg dah ada otak.. kena la fikir... Jgn pandai nk buat anak ja.. Jaga tak reti...
Sori, n3 aku teremo plak pg nie.. Geram giler tgk video nie. Buat mangsa langgar tu, aku dgr hotfm td, keadaan dia memang parah. Bernafas guna mesin dah.. Aku doakan budak tu selamat.  N aku juga doakan org yg langgar dia tu, dpt hukum yang seadil-adilnya.. Gantung sampai mati.. tak pun, meh kita lenyek dia plak. Baru dia tau, apa rasa kena lenyekk... K la.. kang aku dok mencarut plak dlm nie.. Nk g tenangkan hati jab.. Daa...

No comments:

Post a Comment

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??