Friday, July 27, 2012

CeriTa HaRi JuMaaT - 26072012

Hari nie dah masuk hari Jumaat, that means, dah 2 minggu masa berlalu sejak aku terxciden 2 mggu lepas.. So far, kereta aku, still lagi kat workshop. Aku hangin betul, janji 2 minggu nk siap.. Alih2, apa pun tarak… Nk salahkan workshop pun, tak bleh gak, sbb adjuster dari insurance kereta aku tak mai check pun lg. So, bila aku call workshop rabu lepas, dia bg tau, delay sbb adjuster tak datang, aku pun apa lg.. Call la insurance aku kan… Call sana.. call sini, sampai la satu tahap, dia bg satu nama mamat nie. Dia yg incharge utk hantar adjuster tgk kereta aku.. Aku call hari rabu ptg, dlm kul 4.45 camtu, tak jawab. Call no opis die.. Okey.. Fine.. Maybe dia dah blk kan.. Maklum la bulan posa.. So, aku tenangkan diri n aku akan call lg pagi besoknya.. Then, next morning, dlm kul 8 camtu, aku call.. Still tak jawab.. Aku sabar lg time tu, maybe awal lg kot.. So, aku tggu dlm kul 8.30 camtuu.. Aku call lagi.. Kali nie, panggilan aku di jawab. Aku kenalkan diri semua.. Dia pun bla… blaa.. blaa.. Ada ke patut, dia argue aku, kenapa aku g hantar kat workshop yg bukan workshop panel dia… Pastu dok bg alasan sbb tu lambat.. Tak habis kat situ, dia siap ugut2 lg, kalau hantar workshop bukan panel, nanti kalau masalah lain berlaku, insurance tak cover dah.. Geram aku.. Mana la aku nk tau, panel workshop dia mana.. Dah time kalut2 tu, takkan aku nk kena call insurance dulu kot, nk tanya workshop dia panel kat mana… Akai ada ke tak pakcik nie.. Pagi2 dah bikin aku hangin.. Sib bek bulan posa, aku mls nk menjawab sgt ngan pakcik tu… Buang kurang pahala aku ja.. Last2, dah dia habis bebel2.. aku pun kata la “bila bleh hantar adjuster nie, dlm policy 24jam selepas report insurance akan di hantar adjuster, tak da tulis pun just utk panel workshop ja.”. Aku nk hangin gak la ngan pakcik nie. Pastu, dia kata, nanti dia akan hantar adjuster besok or lusa. So, fine… Aku letak tepon.. Mls aku layan pakcik tu…

Selang sejam camtu, aku dpt sms dari insurance aku, ckp claim aku sedang diproses. Ha, cepat plak, ini dah masuk 10 hari baru terhegeh2 nk buat keja. Memang (*(^^*^&^&#.. ) Ptg kelmarin, workshop call aku, ckp adjuster akan datang dlm masa terdekat. Minah tu heran, dia tanya aku, ada call insurance ke, katanya, or yg incharge kereta aku tu, mcm bengong2 sikit.. Dia anti kalau bengkel bukan panel. So, dia akan lambatkan. Minah tu, dah call encik tu, tp no layan… SO, aku citer la semua kan kat budak tu.. Gelak je minah tu.. Dia lak berterima kasih kat aku atas tindakan aku tu… Huhuuhuu… Apa2 pun aku nk kereta aku mggu depan. Tu je yg aku minta….


Setel bab2 kereta semua, meh nk cerita bab ank aku. Setiap hari jumaat, dia akan ke sekolah berbaju kurung n bertudung. Peraturan nie, dah lama dah berjalan, sejak2 masuk sem 2 nie.. So, budak kecik nie, selalu la nk bergaya lebih. Biasa la budak2 kan.. Pastu, masalah besar adalah, dia mana la ada byk baju kurung.. Ada byk, tp byk gak yg tak muat. 2 helai je. So, roatate2 pakai baju yg sama. Pastu, mula la, dok hegeh2, mintak baju kurung baru…. Aku pun, calling2 mak kat kg, kot2 ada baju kurung yg murah2.. Dpt la 2 pasang baju baru kat dia. Suka bukan main lg.. So layan je la ustazah kecik nie… (hari jumaat je alim, hari lain, seluar  3 suku je)






1 comment:

  1. cantik tudung hehhe...rembat mama punya ker ;p

    ReplyDelete

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??