Friday, June 22, 2007

Luahan Hati Ku di Usia 25....

Ermm.. AKu hari nie, genap usia 25 tahun.. Org ckp, dah 1/4 abad..
Byk kenangan pahit manis yg aku tempuhi.
Byk betul insan-insan yg muncul dlm hidup aku...
Insan-insan yg plg aku syg...
Walaupun mereka hadir hanya sekadar mematang kan aku, aku betul-betul bersyukur akan kehadiran mereka..

1- My lovely mum : pemergian mu diusia ku 19 tahun, telah membuka mindaku bertapa luasnya dunia nie.. Byk didikan yg di ajar dulu, amat berguna dlm hidupku..

2. My lovely dad : pemergian mu di usia ku 23 tahun, setelah kau didik aku sehingga berjaya.. Setelah aku mendapat pekerjaan, setelah aku memperlihatkan mu, arah hidupku, kau meninggalkan aku.. Kau meninggalkan dlm usia yg belum matang..AKu belum rela akan pemergianmu.. Namum, pemergian mu, byk mengajar aku erti hidup tanpa sokongan mantap dari both of you, mom n dad..Kau mengajar aku stand alone..

Sempena aku menjejakkan kaki ke usia baru, aku harap sgt, semua memori luka aku, dpt aku lupakan. Dengan pertolongan rakan-rakan kerja, aku dpt sambut birtday aku tanpa org-org tersayang. My office mate, berjaya membuatkan aku tidak terasa langsung tentang ketiadaan orang tersayang menjelang peningkatan usia ku. Thanks kepada team iLaunch Penang. Korang memang best. Terima kasih.. Aku takkan lupakan sweet memori yg korang dah kasi pada aku. N secara jujur, tahun nie aku dpt hadiah yg paling best sepanjang 25 tahun aku hidup di dunia nie. Thanks korang...

AKu dah berazam... Mulai dari saat nie, aku takkan membuatkan diri aku dipergunakan lagi oleh orang-orang yang tidak berhati perut... AKu takkan berkorban utk org lain lagi except for my family n my "husband". Maybe..

Ermm.. Apa-apapun... AKu berharap, ramai yg akan menyokong azam aku nie..

;-)

-aMy-
23.6.2007
12.02am

4 comments:

  1. hahahahah amy kene baling telor ngan tepong pastu kejar org cam org meroyan di tgh mlm bute hahaha best2....sory amy terketuk telor kuat kt kepala ko hehe...anyway dh besar pjg ni byk2 la buat amal yek...n 1 lg jgn serahkan 100% kasih syg pd org yg kite syg kang dia xde menonggeng la ko daro oii

    ReplyDelete
  2. be strong ngan apa yg berlaku...jdkan ia 1 pengajaran n pengalaman hidup...byk lg yg sayng kat ko...Insyallah 1 day tuhan akan tunjukkan balasan mahupun kuasaNYA..cpt lmbt tuhan yg tentukan...
    Apa pun enjoy the life...amal ibadat jgn lupa...syg ko selalu...

    ReplyDelete
  3. nurul comel gileeee. hahahahaDecember 23, 2008 at 4:28 PM

    mesti milia geli bace komen org yg bwh nih. hahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. nurul comel gileeee. hahahahaDecember 23, 2008 at 4:28 PM

    yg ats ats tuh sedih siket. sedekahkan al fatihah buat mereka berdua.

    zadorra; org pon syg milia. hahahahaha! :D

    ReplyDelete

aPa KoraNg Rasa pasal n3 aku??