Saturday, December 31, 2011

SeLaMaT TInggaL 2011

Wah.. Sedar tak sedar, tinggal lg 5 jam 30 minit utk kita melangkah ke tahun baru.. Tahun 2012. Maknanya dah bleh la siap2 ucapan utk tinggalkan tahun 2011... Bg aku, tahun 2011 nie tahun dugaan utk aku sekeluarga.. Kegembiraan hanyala 20%.. Yg balancenyer.. dugaan.. Bukanla maksud aku, kesedihan yg melampau.. cuma.. dugaanbg aku, adalah utk menhadapi ujian Allah.. Mcm tahun lepas, aku dh boleh listkan apa yg tercapai, apa yg tak tercapai.. Tp tahun 2011 nie, biarla ia berlalu begitu sahaja. Tak nk aku listkan, sbb tahun nie, aku tak da apa2 pun matlamat utk aku capai. Cuma, ada sumthing agak tercapai n menyebabkan kami sekeluarga tenang.. Tenang menhadapi dugaan hidup nie...

Apapun, bg aku tahun 2011 ini byk mengajar aku apa itu reality kehidupan. Erti kesabaran.. Erti ketabahan.. Erti kasih sayang.. Erti apa itu keluarga.. Erti apa itu sebuah pengorabana.. Dgn kata lain berbagai dugaan yg aku hadapi.. akhirnya aku berdoa agak dugaan2 itu akan berakhir mengikut tahun ini berakhir.. Aku harapkan kebahagian dan ketenangan akan menjelama..

Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Ya Allah, sesungguhnya pada tahun ini aku telah melakukan laranganmu tetapi aku masih belum bertaubat sedangkan Engkau tidak reda dan melupai perkara itu. Engkau telah menangguhkan azabMu yang telah ditetapkan kepadaku. Engkau telah memerintahkan supaya aku bertaubat dari kesalahan itu. Sesungguhnya pada hari ini aku memohon keampunan dariMu, ampunilah aku dan apa yang telah aku lakukan pada tahun ini yang Engkau redai dan Engkau janjikan pahala maka aku memohonnya daripada Engkau. Ya Allah, Ya Karim, Ya Zaljalali Wal Ikram.. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad s.a.w. serta ahli keluarga baginda dan para sahabatnya. Segala puji hanya bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam…Amin…
Buat keluarga ku.. Ayah.. Mak.. Along, Kak ani, Abang.. Mehche, Matyo, Yati, Pod, Mamat.. Adik.. n Anak2 sedara ku sekelain.. Ku mohon maaf kalau ada salah dah silap.. Terima kasih byk2 sebab sentiasa berada di belakang sy selama ni. Tanpa kalian semua, musti dah lama sy tumpang dan tewas.. Terima kasih banyak-banyak...

Friday, December 30, 2011

LiFt StoRY...

Hari nie, awal pg lg, aku dah turun g tapau makanan. Sbbnya... Sorang member aku (epa) cuti hari nie.. Sorang lg (mejang) Mc .. Biasa la kan, dah dekat2 nk beranak nie, musti la mejang mc. Mintak2 la mejang ank beranak sihat hendaknya.. Ok, back to story.. Kejadian nie belaku kat lift td. Masa aku nk naik opis..
   Aku : Akaak.. tgguu..sy nk naik gak (aku bersuara sambil laju2 jalan ke lift)
   Akak user : Haa.. Ok. Ok. Cepat2.. Kang terkepit kat lift..
   Aku : Hehehee... (sambil sengeh2)
   Akak user : Awal beli makanan?? 
   Aku : Ahhh.. Awal la, bli siap2. Utk tgh hari n pagi. G pun, cuaca panas skrg  nie. Mls nk kluar nanti..
   Akak user : Oo.. ye ker.. Kan hari nie hari jumaat, rehat pjg, tak keluar ke
   Aku : Tak lah. Hari nie, tinggal sy sorang je. Efa cuti. Afzan mc..
   Akak user : OO.. ye ker.. Ha, u all nie, semua dah kawin ker??
   Aku : Haa.. dah la akak. Yg 2 org lg tu, tgh pregnan.
  Akak user : Haa.. tu la, akak nampak hari tu. Tp..awak nie, betul ke dh kawin..
  Aku : Yer la akak. Dah kawin dah. Ada anak sorang. Girl 5 tahun dah tahun hadapan.
   Akak user : Isshh... ye ke.. Mati2 akak ingat awak tak kawin lg... Hehehehe..
   Aku : Hehehehehe.. tak de la akak.. kitaorg semua dah kawin dah...

Pastu, pintu lift pun bukak... Masing2 jalan menghala ke lift.. Aku plak, dok pk.. Apasal la aku nampak mcm org tak kawin er.. Aku rasa, penampilan aku kot.. Dgn blouse.. jeans.. slepar.. Pastu, tak bermakeup.. Tul tak?? Ker ada faktor lain? Nk kata aku dok terkinja2 mcm org bujang, tak de lak. Dtg keje, dok melepak kat tempat sendiri jer. Tak de g merayau2 pun... Hehehehehe.. Awek muda kot.. (sila muntah sapa yg tak suka)...


** To en. asben : Isteri abg nie, awek muda lg kot. Jgn marah aar.. Nak kata sy tak pakai cincin kawin, dah pakai dah. Tak tahu dah, nk buat gaya camna nk menunjukkan sy nie, dah jd isteri org.. :P~

CuBa TeKa..

Kelmarin, user aku ada bg aku sumthing... Cuba teka, apakah ia..




Thursday, December 29, 2011

SeKiTaR KeNDuRi di N9

Rentetan cerita dari n3 aku sebelum nie, maka 26/12/2011, kami satu family g attend satu kenduri di N9. Kenduri nie, sebelah perempuan la. Kami rombongan sebelah lelaki. Kiranya, sepupu sebelah asben la yg kawin.
Mls nk bercerita pjg, sbb aku ada  FAT jab g, so aku tepek picture je la yer.. Tak sempat nk cerita dgn pjg lebar..  


Ini adalah pic2 yang aku dah compile kan. Memang best g kenduri kat N9. Lauk nye sedap2 n podas2 belaka.. Memang masuk ngan selera kami sekeluarga... Buat G n pasangan, kami ucapakan, "Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat".

Tuesday, December 27, 2011

BiLa si KecIk Di SoLeK...

Hari sabtu lepas, aku satu family attend satu kenduri di N9.. So, ada byk gak la pic2 yang diamik. Kira mcm cuti2 krismas la kan.. Dlm byk2 pic, aku nk show yg nie dulu. Biasa la kan, dah nk g kenduri, mak2 semua, musti la sibuk bermakeup.. Termasuk aku la (adk aku tlg makeupkan). So, bila smua dah sibuk tempek sana, tepek sini, sikecik yg pompuan pun, sibuk la nk makeup juga. So, adk aku yg bongsu, mainkan peranan. Makeupkan budak2 nie.. Sib bek 3 org jer ank sedara perempuan yg ada, kalau tak, jenuh gak nk makeup semua.. So hasilnya, mcm pic kat bawah nie...


** To en.asben, jgn marah erk sbb ank kita bermakeup... Kesian lak kat ank kita, sbb tak bermakeup, so sy suruh je adk makeupkan dia sekali.. Hehehehee...

Thursday, December 22, 2011

BaD FaMiLy


Sipnopsis

Cerita mengenai budak berumur 8 tahun (Na Rim) yang hilang ingatan dan 7 ahli keluarganya akibat kemalangan jalan raya.  Akan tetapi, pakcik Na Rim percaya bahawa ada komplot yg mengakibatkan kemalangan itu. Pakcik Na Rim mengupah seorang bekas gaster utk membina sebuah keluarga tiruan utk menggantikan keluarga Na Rim yang terbunuh. Tujuannya utk memulihkan ingatan Na Rim dan mengetahui apakah yang sebenarnya berlaku dan siapakah pembunuh ahli keluarganya. Berjayakah gaster itu membentuk sebuah keluarga yang harmoni? Apa yang akan terjadi apabila Na Rim  mendapat kembali ingatannya? Siapakah pembunuh keluarga Na Rim?


** Bg aku, seronok tgk cerita nie. Suka duka hidup bekeluarga. Memang best la. Kelakar.. Sedih.. Semua dpt rasa bila layan cerita nie...

Tuesday, December 20, 2011

4 aLL of U..

MATA
Adoiii..
Mata aku nie.. Nk kena sungguh..
Time aku nk kena buat keje..
Time tu jugak la, rasa ngantuk..
Cuba mlm lain.. time layan korea tu..
Sampai ke pg bleh bersengkang mata..
Tak ngantuk..
Ini, dah start ngantuk..
Dah la, nk kena buat testing lg malam nie..
Aduss...

ORDINACE 2011
Nie satu hal lg..
Td kat opis, ko tak nk buat masalah..
Ingat bleh setel..
Rupanya, tak setel..
Tetiba segedubuk dpt email td..
Nk kena setelkkan sblm besok..
Maksudnya, mlm nie la kan...
Adusss....

MEKPA & MEJANG
Korang..
Jgn nk tdo lg..
Online.. jgn tak online..
Jgn sesapa nk tdo..
Test jgn tak test..
Kang besok sampai email lg..
Hahahahhaa...
Korang tdo la, sampai ke pg aku kaco nanti..
Dah setel, bleh tdo...

MY BOSS
Boss..
Sori kaco time boss cuti..
Kami dah cuba sebaik mungkin dah ..
Utk tak nk kaco boss..
Tp...
Email tu..
Tetiba dtg n perlu di selesaikan..
Kami dah tak tahu nk setelkan mcm mana da..
Chaiyookk..
Peluang utk tdo kami ber3 bergantung pada boss..
Cepat2 la setelkan prob nih..
Hehehehe...

ANAKKU ILLA
Sayang..
Tdo dulu ye..
Mama ada keje nk buat mlm nie..
Tak dpt nk tdo ngan illa..
Nanti mama masuk tdo yer..
Illa kan pandai..
Sayang illa..

YA ALLAH..
MUDAHKANLAH URUSAN KAMI...
AMINN...

Thank YoU

Penah tgk citer nie?? Aku rasa penah tayang kat TV3.. Aku baru je habis tgk citer nie smlm.. 



Sipnopsis

Cerita mengenai sorang budak perempuan yang dijangkiti HIV disebabkan kecuaian seorang doctor dlm proses pemindahan darah. Budak perempuan tinggal bersama ibu dan atuknya. Atuknya menghidap penyakit nyayuk. Di tempat yg lain, doctor yang menyebabkan budak perempuan terkena HIV, sedang berjuang menghadapi sakit cancer. Pemintaan terakhir doctor tu kepada teman lelakinya yang juga sorang doctor, adalah utk meminta maaf kepada pesakit (budak perempuan kena HIV). Berjayakah teman lelakinya menebus kesalahan teman wanitanya?? Apakah yang akan terjadi kena budak perempuan tu??


** Bg aku, cerita nie adalah reality kehidupan kita yg sebenar. Seronok tgk cerita mcm kini. Terasa mcm tgk kisah benar. Budak tu, comel sgt.. Hehehee.. Suke.. suke...

TaDiKa ZaMaN SeKaRaNG

Sapa penah dgr tadika KEMAS??? Aku rasa, semua penah dengar kot.. Kalau zaman aku dulu, kat situ la aku g tadika.. Murah je kan Yuran dia.. Kalau tak salah aku, skrg nie, Yuran tak sampai RM50.. Pastu, buku.. uniform.. makan.. Semua free.. Sabun mandi pun, disediakan... Tp kan.. Itu dulu la.. Tak pun, di area2 kg.. Tp kat sini, mana nk cari aah?? Kalau ada pun, musti dah padat mcm tin sardin...

K.. Back to pangkal jalan, aku nk cerita pasal ank aku. Disebabkan umur dia dah 5 tahun, tahun depan, so, aku perlula cari tadika utk dia kan.. Setelah survey2 sana sini (padahal survey area umah aku je pun), majoriti semua MAHAL-MAHAL.. Bleh nangis weh kalau dgn yuran nie.. By semester.. Pastu bulan2 lagi... Mengalahkan yuran budak2 UITM yg amik MASTER lg... So, mggu lepas, aku dah tetapkan hati, berkorban demi ank tersayang, g register la kat satu tadika area2 umah aku nie.. Itu pun setelah berbincang ngan en.asben + pikir2 budget semua.. Tadika tu je, yg aku mampu nk hantar buat masa nie.. So, g ATM.. Cucuk duit n terus g daftar kat tadika.. SO, kesimpulan nye...

   Yuran Semester 1 (bulan 1-6) + buku2 + uniform(1) 
   + Baju sukan (1) = RM697

   Yuran Semester 2 = Buku2 +dll = RM498

   Yuran Bulanan = RM 260 (tadika) + RM70 (transit)  = RM330.

Ini kira murah la nie.. OK tak? Agak2, ank aku kluar dt tadika, leh dpt MASTER tak?? huhuhhu.. Punya la mahal yuran kat sini.. Patut la org kat KL nie, tak beranak byk... Ini belum masuk yuran2 tambahan lg nie.. Cikgu tadika tu ckp, nanti diorg akan update utk bli buku dari masa ke semasa.. Adoii la.. Nie baru sorang ank nk tadika, kalau ramai, aku rasa mau pensan rasanya... 

Aku rasa, dulu nie, aku tadika, tak de la mak/ayah aku merungut2 kata yuran mahal lan.. Sbb ada Tadika KEMAS.. SO, kalau ada pihak dari KEMAS kat sini, TOLONG la bukak cawangan byk sikit kat KL nie. Supaya bleh bantu org2 mcm aku nie.. Yg hampir tenggelam sbb nk bayar yuran tadika ank.. Tak sabar aku nk tggu ank aku masuk sekolah.. Aku rasa, masuk sekolah, tak de la yuran semahal yuran tadika kan.... kan...

Monday, December 19, 2011

ProTecT THe BoSS


Sipnopsis

Cerita mengenai sorang setiausaha yang ditugaskan utk mengubah sikap bossnya yang tidak serius dlm pekerjaan. Ayah kepada bossnya, memberi kebenaran utk melakukan apa saja asal anknya mahu bekerja. Berjayakah setiausaha itu mengubah sikap bossnya? Adakah bossnya akan jatuh cinta akan setiausahanya itu??

** Bg aku, jalan cerita dia best. Mula2 memang kelakar, tp kat tgh2 mcm bosan sikit.. Pastu dekat2 nk hujung, dah best blk dah.. Hehehehehe...

Saturday, December 17, 2011

MissIng YoU..

Sedang sedap berbloging td...
Sedang sedap2 usha2 fb..
Tetiba aku terbaca sesuatu...
Sesuatu yang menyentuh hati kecil ku..
Hati  nie tetiba merindui Dia..
Sangat2 merindui Dia..
Selama nie, aku mampu bertahan..
Bertahan dan terus bertahan..
Tp... Mlm nie.. Saat nie..
Aku betul2 tertewas...
Tertewas dgn benteng ketahanan yg aku bina sendiri..
Aku betul2 teringatkan Dia..
Rindukan Dia sangat..sangat..
Rasa dada nie mcm nk meletup...
Hilang semua bekalan2 semangat yang Dia berikan..
Alangkah seronoknya kalau Dia ada disisi...
Alangkah seronoknya kalau aku dapat berkongsi apa yg aku rasa dengan Dia...
Aku amat merindui Dia..
Walaupun skrg, aku selalu berhubung dgn Dia...
Tapi... Aku masih inginkan keadaan kembali seperti dulu...
Biarlah masa berlalu dgn pantasnya..
Aku tak sabar menanti kepulangan Dia..
Aku akan tetap setia menanti...
Ya Allah.. Kau tabahkanlah hatiku...
Kau kuatkanlah kembali semangatku...
Kau berikanlah kekuatan kepada kami..
Kau kuatkanlah iman kami..
Kau bantulah kami  ni untuk meneruskan hidup ini..
Kau izinkanlah dia kembali di sisiku semula...
Hanya padaMu aku mampu berserah.
Amiiin...Warabalalamin..



Friday, December 16, 2011

M@ry St@yed Out All Ni9ht

Penah tgk cerita nie tak?? Aku sesaja je search "Best Korea Drama", so ada la cerita nie dlm list tu, so, aku pun download n layan la cerita nie...



Sipnopsis

Cerita mengenai sorang gadis comel (Mary) yang dipaksa utk berkahwin dgn pilihan bapanya dgn tujuan menyelesaikan hutang2 bapanya. Bg mengelakkan diri dari perkahwinan itu, Mary berpakat dgn temannya utk berlakon bahawa mereka adalah pasangan kekasih dan telah berkawin. Tetapi bapanya pula telah mendaftarkan perkawinan paksa itu di pejabat pendaftaran kawin. Bagaimanakah Mary menyelesaikan masalanyanya itu?? Siapkah piihan Mary?? Kawan nya atau suami paksaaan?? 

**Lagu dlm lagu nie pun, best2 gak bg aku. So, layan la OST nye..


Thursday, December 15, 2011

MoRnIng MoTiVaTiOn


The happiest of people 
Don't necessarily have the best of everything; 
They just make the most of everything that comes along their way.
Happiness lies for
Those who cry, 
Those who hurt,
Those who have searched, 
And those who have tried, 
For only they can appreciate the importance of people 
Who have touched their lives.

When you were born, you were crying 
And everyone around you was smiling. 
Live your life so that when you die, 
You're the one who is smiling
And everyone around you is crying.

Share this message
To those people who mean something to you, 
To those who have touched your life in one way or another, 
To those who make you smile when you really need it, 
To those that make you see the brighter side of things When you are really down, 
To those who you want to know 
That you appreciate their friendship.

And if you don't, don't worry, 
Nothing bad will happen to you, 
You will just miss out on the opportunity 
to brighten someone's life with this message...
Have a nice day


Wednesday, December 14, 2011

You're BeaUtiFuL


Sinopsis



Mengenai pihak pengurusan sebuah kumpulan tekenal yang diberi nama ANJELL. Mereka n mengantikan vocal utama yang mengalami kecederaan. Calon telah di pilih iaitu Min Nam. Namun, secara tetiba Min Nam menghilangkan diri, meyebabkan pihak pegurusan memnita kembar perempuan Min Nam menyambar sebagai abg kembarnya dan menyertai kumpulan itu.. Berjayakah penyamaran saudara kembar itu?? Apakah reaksi ahli kumpulan ANJELL terhadap ahli baru mereka?? 



Cuba teka, mana satu yg menyamar jd lelaki???




** Memang best cerita nie. Lagu2 dlm certia nie pun, best2.. Really2 enjoy this story.. Kelakar.. sedih.. terhibur.. semua ada...  So, layan la lagu2 dlm cerita nie..






HeartStrIng




Sinopsis


Lee Shin is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band "The Stupid." Shin is known for his good looks, cocky personality, and strong passion for music. Everyone sees him as a cold-hearted person, but he's actually soft inside. He lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Gyu Won.
Lee Gyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Gyu Won's grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy. Trying to live up to her grandfather's expectations, Gyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of "The Stupid", she was forced to go to the band's concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.

** Best.. Layan la OST kat bawah nie.. Hehehee..


My Name is Kim Sam-Soon

Cerita nie, aku baru katam smlm.. Best gak cerita nie.. Membuatkan aku rasa lapar bila tgk cerita nie.. Hehehehe


Sipnopsis (sori, translate la sendiri, mls aku nk translatekan.. hehehehe..)

Kim Sam Soon (Kim Sun Ah) is a baker who has a talent in making pastries and cakes. On Christmas Eve, she caught her boyfriend, Min Hyun Woo (Lee Kyu Han), cheating on her and breaks up on the same night. On that same night, she accidentally went into the men's restroom and met Hyun Jin Hun (Hyun Bin), a somewhat callous fellow but sometimes considerate guy. By sheer coincidence, Jin Hun needs a baker for his restaurant Bon Appetit and Sam Soon is unemployed. Sam Soon is hired as the restaurant's chief baker and the two fights like cat and dog. Nevertheless, they started to have feeling for each other and Sam Soon agreed to post as Jin Hun's girlfriend so his mother would leave him alone. Things got complicated when Jin Hun's ex-girlfriend Yoo Hee Jin came back from the States intending to win him back.


** OK la cerita nie. Best. 3/5

My PrinCess

Sape penah tgk citer nie??? Aku dah katam lama dah.. Citer nie sedang di tayang kat TV8 or TV9.. Hehehe.. Aku tak tahu pun citer nie tgh tayang, aku just download je, cerita yg aku rasa tajuk dia best...




Sinopsis

Cerita nie mengenai sorang gadis yatim piatu dan tinggal dgn ibu dan kakak tiri. Pada satu hari, ada kakitangan dari pihak diraja datang siasat, mengatakan bahawa dia merupakan princess yang telah lama hilang. Pd masa yg sama, sorang diplomat yang juga merupakan cucu kepada president korea, menentang akan niat datuknya utk mengembalikan kegemilangan zaman diraja dgn menabalkan kembali princess tersebut. Pada masa yg sama, kakak tiri gadis tersebut juga mengakui dirinya adalah princess yang sebenar ? Berjayakan gadis tersebut membuktikan dia adalah princess yang sebenar?Apakah yang akan terjadi apabila diplomat tersebut cuba menghalang akan kewujudan princess tersebut?? Nk tahu selanjutnya, kena lg tgk. Sape berminat, bleh mintak kat aku.

*** Cerita nie best. Kelakar. Penuh dgn suka duka. Percintaan yang menarik. Ending pun, diluar jangkaan.. Heehehehehe..

Powerful Opponents


Sinopis cerita :

Cerita mengenai 2 orang (sorang laki n sorang perempuan) yang bertugas sebagai pegawai peribadi di Blue House (rumah president). Mereka ditugaskan utk menjaga keselamatan ank lelaki president. Tp, mcm2 perkara terjadi kerana ank president tersebut amatlah nakal dan suka mencabar pengawalnye..Namun, ank presiden tersbut begitu benci dgn pegawai lelaki tersebut.. Bagaimana mereka berdua atasi masalah ini? Apakah yang sebenarnya berlaku antara pengawai lelaki dan ank president tersebut??

** Bg aku, cerita nie penuh dgn tanda tanya. Asal tgk cerita nie, mesti aku asyik pk "kenapa?? apa yg jd?".. Hehehehe.. Menarik utk dilayan. 

JusT....

Salam...
Smlm, sblm tdo, aku tetiba teringat nk tgk g-talk aku.. Kot2 la ada sesapa yg menarik utk aku kacau kan..
Tetiba.. Nampak satu nick.. Nick nie, memang dah lama benar la aku tak nampak dia online..
So, dlm kata 2, nk tegur or tak g tdo je...
Alih2, gatal tgn nk tegur.. tp dlm hati, dah set dah, kalau dlm 1 minit, tak de reply, aku nk g tdo..
Tp... dugaan meleset sikit.. Nick tu reply...
Wahh.. Hepinyeerr... Dah lama benar aku tak berborak2 ngan dia...Lepas berborak segala.. tanya kabar... Aku rasa tenang.. Ingatkan dia dah tak nk layan aku dah.. Maklum la, ada lg rasa bersalah aku terhadap dia... 
Anyway... yg paling mengembirakan aku, dia ada email pic ank dia.. Umur 9 bulan.. Realy2 cute... Aku terasa nk upload kat sini, tp takut kena sekeh ngan dia plak, so, aku simpan je la pic tu kan... N the best thing, the name of his son.... Lebih kurang nama aku.. (hahahhaa.. perasan). Walaupun borak tak lama, tp, aku rasa seronok sgt.. Sbb dia dah hepi dgn life dia n aku pun happy ngan life aku kan..





Imbau blk kenangan tahun 2009...

Aku ngan Dia nie, agak rapat gak dulu... Bleh dikatakan aku selalu sengal2 ngan dia.. Malah, dia la satu2 insan yang penah tgk/dgr kesengalan aku sekali dan en.asben.. (apa2 en.asben is the best)... Kerana dia juga la, aku rapat ngan en.asben.. Tp kan, dlm byk2 hal, aku rasa dia byk mengajar aku apa erti kehidupan yang sebenar.. Byk beri nasihat yg mantap2 kat aku.. Terima kasih sgt kat dia.. Yg paling best kan, dia juga la insan pertama yg aku berani berterus terang tentang hati aku.. Tp, besa la kan, kena reject.. hahahhaaa.. Mungkin bukan jodoh aku ngan dia.. :P So, kat sini, aku nk share, aku dah tahu beza dah apa itu Cinta, Suka, Sayang.. Mungkin dulu, aku tersalah erti akan semua tu.. tp sekarang, aku betul2 pasti akan perasaan aku..

Buat Dia, thanks sbb pernah menjadi Sum1 dlm hati aku.. Walaupun time tu, aku betul2 sengal, nasib baik dia jujur dgn perhubungan kami time tu, kalau tak, dah lama dah aku hanyut rasanya.. Kematangan dia membuatkan aku jd segan + malu dgn dia sekarang.. Kalau lah dia baca blog aku nie, aku nk ucapkan terima kasih kerana mematangkan aku. Terima kasih juga sbb tak mengutuk aku dari belakang n membela aku di saat semua org menentang aku... Thanks aloot.. 

Walaupun sorang insan itu hadir dalam hati kita walaupun sesaat namun ia memberi makna sepanjang hayat kita...

So, sesiapa nk tahu apa Beza antara Cinta, Suka dan Sayang, klik kat sini .....

PERBEZAAN ANTARA SUKA,CINTA DAN SAYANG...

Dihadapan orang yang kau cintai,
musim dingin berubah menjadi musim semi yang indah...
Dihadapan orang yang kau sukai,
musim dingin tetap saja musim dingin hanya
suasananya lebih indah sedikit...


Dihadapan orang yang kau cintai,
jantungmu tiba tiba berdebar lebih cepat...
Dihadapan orang yang kau sukai,
kau hanya merasa senang dan gembira saja...


Apabila engkau melihat kepada mata orang yang kau cintai,
matamu berkaca-kaca...
Apabila engkau melihat kepada mata orang yang kau sukai,
engkau hanya tersenyum saja...


Dihadapan orang yang kau cintai,
kata kata yang keluar berasal dari perasaan yang terdalam...
Dihadapan orang yang kau sukai,
kata kata hanya keluar dari pikiran saja...


Jika orang yang kau cintai menangis,
engkaupun akan ikut menangis disisinya...
Jika orang yang kau sukai menangis,
engkau hanya menghibur saja...


Kata orang, perasaan cinta itu dimulai dari mata,
sedangkan rasa suka dimulai dari telinga...
Jadi jika korang nak berhenti menyukai seseorang,cukup dengan menutup telinga...
Tapi apabila korang mencuba menutup matamu dari orang yang korang cintai,
cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu
dalam jarak waktu yang cukup lama.


"Tetapi selain rasa suka dan rasa cinta... ada perasaan yang lebih mendalam.
iaitu rasa sayang.... rasa yang tidak hilang secepat rasa cinta... Rasa yang tidak mudah berubah.
Perasaan yang dapat membuatmu berkorban untuk orang yang korang sayangi. Mahu menderita demi kebahagiaan orang yang kamu sayangi...Cinta ingin memiliki...


“TETAPI SAYANG HANYA INGIN MELIHAT ORANG YANG DISAYANGINYA BERBAHAGIA...WALAUPUN TERPAKSA KEHILANGANNYA.... “ 

BaCk 2 NorMaL...

Amacam...
Ok tak design blog aku skrg..
Dah back to normal dah...
Setelah godek sana.. godek sini..
Dah dpt semula rupa asal blog aku..
Mintak2 berkekalan lama..

BerTuKaR WaJaH LaGik??

Salam..
Dah lama rasanya aku tak update blog.. 
Korang perasan tak blog aku bertukar wajah lagi?? 
Kali nie, bukan aku terlebih rajin or terkreative tak tentu hala nk tukar2 wajah blog aku nie.. 
Tp..
Semuannya berpunca dari 'kesengalan' layout yg aku guna sblm nie.. 
Tah mcm mana, tetiba ptg kelmarin, habis layout/templete dlm blog aku kucar-kacir..
Betul2 amatlah tak lawa mata memandan (bg aku la)... 
So, td, dlm kesibukan buat keje, aku sempat gak cilok2 tukar layout blog aku nie..
Kalo korang perasan, layout nie, tak da pic family kat header kan... 
Bukan tak nk letak, dlm prosess.. 
Aku tak sempat nk letak lg.. 
Tgk la, kalau aku tak bz besok, aku update picture header tu... 
Huhuhuhuhu... 
Korang nk tahu, aku amat sayang ngan layout/templete aku sblm nie... 
Dah berbagai cara aku nk bg dia back to normal, tp tak ok2 gak.. 
Terpaksa la tukar kepada design baru... 
Sedisss tau.... 
Tp, tak pe la.. 
Yg nie pun, ok gak aku rasa kan.. 
K.. Nk bg tahu tu je..
Daa...


Nie lebih kurang keadaan kucar-kacir blog aku kelmarin...

Tuesday, December 13, 2011

HaNa YoRI DanGo 2


Sipnopsis

Merupakan sambungan dari cerita Hana YoRi Dango iaitu selepas setahun masa berlalu. Domyoji berada di New York dan meninggalkan Makino tanpa kabar berita. Pada hari krismas, Rui dan F4 yang lain menemani Makino ke New York untuk berjumpa Domyoji.Tp malang nasib mereka apabila mendapati Domyoji berubah perangai . Apakah sebenarnya yang berlaku?? Masih cintakah Domyoji kepada Makino?? Dptkan F4 membantu mereka??

Hana Yori Dango 1





Sipnopsis.

kisah mengenai Makino, gadis dari keluarga sederhana memasuki sebuah sekolah elit yang didominasi oleh empat pelajar yang dikenali sebagai F4. Makino yang secara tidak sengaja menimbulkan kemarahan ketua F4, Domyouji. F4 mengumumkan permusuhan kepada Makino dengan lebel tag merah, menjadikan Makino sebagai mangsa buli di sekolah tersebut. Namun tidak seperti mangsa-mangsa lain, Makino terus bertahan malah hingga satu ketika dia sendiri menendang Domyouji dan menempek tag merah tanda ‘Declaration of War‘ terhadap Domyouji. Bermula dari situ, Makino mula mendapat perhatian dari ahli-ahli F4, sehingga akhirnya mereka menjadi kawan baik Makino yang sentiasa membantu dan melindunginya

Wednesday, December 7, 2011

My GirL

Sape penah tgk citer Korea, tajuknyer My Girl?? Aku rasa, ramai yg dah tgk kan...
Aku nie plak, tah mcm mana tah, baru jer tgk bulan lepas.. Itu pun, lepas aku search sana sini, ramai yg ckp, cerita tu best.. Baru la aku sibuk cari cerita tu n download..


Ok.. Ini cover cerita nie....
Jalan cerita mengenai sorang gadis yang hidupnya susah disebabkan bapanya byk hutang. Gadis nie sering dikejar oleh pemungut hutang bapanya. Satu hari, dia terjumpa seorang mamat yang kaya raya dan dia berjaya mempedaya mamat tersebut dgn lakonannya. Kebetulan, mamat tesebut sdg mencari sepupunya yang hilang. Disebabkan keadaan mendesak, mamat tersebut membuat perjanjian dgn gadis itu, utk menyamar sebagai sepupunya yang hilang itu. Berjayakah penyamaran itu?? Adakah lelaki n gadis itu akan jatuh cinta???

Hehehehe... Bg aku, cerita nie, ok jugak. Sedap utk dilayan sbb lagu tema dia best.. Cerita berunsur cinta n komedi... Ini pelakon2nyer..

Attention Please

Sape pernah tgk citer Awan Dania?? Ala, cerita yg tayang kat Astro Ria tu.. Aku rasa kan, cerita Awan Dania nie, diorg amik idea dari cerita jepun ni.. Tajuk nyer.. Attention Please.. Nie cover cerita nie....


Ok.. Cerita nie mengenai sorang gadis yg ala2 tomboi.. Dia tak da cita2 or apa yg di ingini.. So, kawan lelaki cabar dia suruh jd pramugari. Maka, bermula episod seorang gadis tomboy yang perlu ubah segala-galanya demi memenuhi cabarang temannya itu.. Bejayakah dia??? Kalau nk tahu, kena la tgk kan... 
Bg aku, cerita nie best. Enjoy n tak menyakitkan hati... Hepi2 jer bila layan cerita nie..

Attack No 1


      Synopsis

What does it take to become the ultimate volleyball player? The smash hit manga spikes its way onto the TV screen for the first time!
A smash hit manga spikes its way onto the TV screen for the first time! Kozue, a positive and cheerful high school girl devotes her entire energy toward her school volleyball team. Extremely severe practices designed by the strict head coach Inokuma, highly competitive matches against the toughest top players, friendships and rivalry among teammates with strong characters…. Can Kozue’s genuine love toward volleyball make the impossible come true?

Sori, malas nk translate.. Baca la sendiri sipnopsisnye.. hehehehheee..
Bg aku, ok la cerita ni. Boleh dilayan... :P

Monday, December 5, 2011

Dream High..

Dlm byk2 cerita Korea yg aku tgk, ni salah satu cerita yang teramat2lah best... Sbbnya... Jalan cerita dia, berbeza dari yg lain2.. pastu, lagu2 dlm cerita nie, semua best2.. Suara sedap2 belaka.. Memang tak rugi la kalau layan cerita nie..



Ini cover certia nie.. Nie la watak2 utama..
Cerita pasal satu sekolah music di Korea.
Sekolah nie, cari bakat2 terpendam..
So, dlm cerita nie, byk la nyayi2. n nari2.. 
Memang enjoy la.. Tak de stress2 bila tgk cerita nie..
MUSTI TENGOK bg yg minat music...
Kat bawah nie, OST lagu utama cerita nie..


Nie plak, antara lagu2 yg aku rasa best dlm cerita nie.. Hehehee.. Layann..